Diferența dintre săpun comercial și cel realizat manual

comercial diferență handmade normal săpun

Stiați că pielea este cel mai mare organ al corpului uman? De aceea trebuie să fim atenți la ce ajunge atat în contact cu pielea noastră cat și în corpul nostru. Cu toate ca multe branduri au început să integreze în liniile lor și produse handmade, multe dintre firmele consacrate au produse pline de substanțe chimice periculoase.

Glicerina este produsă în mod natural în urma procesului de saponificare. Este un umectant (agent higroscopic) care atrage umiditatea din aer pentru a menține pielea hidratată. Săpunurile comerciale scot această glicerină pentru a o introduce în alte produse care aduc profit mai mare, cum ar fi loțiuni de corp sau creme. Nu toate săpunurile sunt la fel și trebuie să învățăm ce să alegem pentru noi și pentru cei dragi, pentru a vedea dincolo de marketing și reclame.

Când glicerina este îndepărtată din săpun, pielea are nevoie de hidratare și atunci ești nevoit să aplici loțiune/cremă. Interesant, nu? Lipsa glicerinei face ca săpunurile comerciale să se crape și să se usuce în savonieră, efect ce se va resimti si la nivelul pielii. De asemenea, săpunurile din comerț sunt făcute cu detergenți sintetici, substanțe chimice, derivați de petrol, parfumuri, coloranți sintetici, conservanți duri, motiv pentru care săpunul din comerț nici nu ar trebui denumit „săpun”, deoarece „săpun” înseamnă o reacție între sodă și acizi grași.

Pe cealaltă parte, săpunul realizat manual este obținut prin metoda la rece, păstrându-se astfel nealterate proprietățile unturilor și uleiurilor utilizate. Se adaugă plante pentru culoare și miros, care aduc în plus efecte calmante asupra pielii. Uleiurile esențiale dau săpunului miros, dar și efecte terapeutice benefice pielii. De asemenea, pot fi adăugați și alți aditivi naturali cum ar fi faina de ovăz, miere, cărbune activ, argile, pudre, infuzii de plante, sucuri de fructe, lapte vegetal sau animal. Glicerina rezultată în săpunul realizat manual este și motivul pentru care săpunul se consumă mai repede și se înmoaie dacă stă în contact prelungit cu apa. De aceea, este recomandată păstrarea într-un loc uscat, ferit de umezeală și caldură, pe cât posibil să fie folosită o savonieră care permite scurgerea apei.

Cam astea ar fi diferențele între cele două categorii. De ce sa nu dați o șansă săpunului realizat manual? Pielea sigur vă va mulțumi!


Postări mai vechi Postări mai noi


Lasă un comentariu

Comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate